Kontakt os på info@modelflyvning.dk

Formandens beretning for 2021

2021 blev på mange måder et år ligesom 2020 – altså et år præget af corona-epidemien, der reducerede vore muligheder for at mødes indendørs, for at flyve udenlands og dermed lagde en dæmper på en række af de ting, der normalt fylder i en årsberetning.

Men alligevel .....

Selvom Modelflyvning Danmarks store konkurrencesatsning – "Model Air Games 2021", hvor alle slags modelflyvning skulle udfoldes side om side på Skinderholm Flyveplads ved Herning samt – for fritflyvningens vedkommende – på Kongenshus Hede – måtte aflyses, så blev 2021 alligevel helt speciel ved ikke mindre end seks velbesøgte fritflyvningskonkurrencer, hvoraf de fem var på dansk grund og den sjette i Sverige, nærmere bestemt Øland.

Stævnerne lå oven i købet så tæt i sensommeren, at der nok var kommet endnu flere deltagere, hvis der havde været tid til at få pusten mellem stævnerne!

 

Hvad angår Modelflyvning Danmark, var 2021 også noget der lignede 2020. Det lykkedes dog at afholde et Repræsentantskabsmøde i september, hvor deltagerne mødte fysisk op – i lidt mindre omfang end normalt. Vi var repræsenteret af Lars Buch Jensen, Thomas Røjgaard og mig. Vi skulle blandt andet forelægge vores forslag om at man nedsatte en hjemmeside-redaktion for Modelflyvning Danmarks hjemmeside, som Thomas og jeg havde leveret ny fritflyvningstekst til. Vores forslag blev nærmest overtaget af MDKs bestyrelse, som præsenterer sine ideer på det ordinære Repræsentantskabsmøde til marts 2022.

 

Modelflyvenyt kører videre som hidtil – tilsyneladende. Den kritik, der fra mange sider er rejst af bladet, bliver tilsyneladende ikke taget så alvorligt, at det viser sig i bladet. Det er blandt andet, at læsestoffet er meget begrænset og ofte af markant ringere kvalitet end bladets tryktekniske kvalitet.

MDKs bestyrelse har diskuteret et forslag om at give de medlemmer, der ønsker det, mulighed for "kun" at modtage bladet som en pdf-fil. Dette forslag blev dog ikke fremsat – eller nævnt overhovedet på Repræsentantskabsmødet. Måske det kommer til marts 2022.

Fritflyvning Danmarks medlemstal er nogenlunde konstant – vi er reelt omkring 40 medlemmer, hvoraf ca. halvdelen ofte ses med et eller flere modelfly på en flyveplads. Der er lidt udvikling i trekantsområdet, hvor den gamle Vejle Fritflyvningsklub har pustet liv i nogle meget entusiastiske fritflyvnings-interesserede. Måtte denne udvikling sprede sig til hele landet!

 

Per Grunnet

Formand

08.11.2021