Kontakt os på info@modelflyvning.dk

DM 2024 Kongenshus Mindepark

DM blev ikke så stort, da en del valgte at slappe af efter lørdagens Danish Cup. Til alt held var andre så mødt frem for at være med, de var bare ikke enige om hvad klasser der skulle flyves, eller også skal der favnes bredt. Der blev fløjet i F1A, chuck, rookie, E-20, F1B all og F1S.

Vejret var varmt. I perioder sol, andre overskyet. Det vigtigste vinden startede omkring 4 m/s og øgede til 5 m/s. Det føltes godt nok af mere. Men i kan selv se vinddataene fra Karup. Vi startede med 2  1,5 times runder og så 30 minutters frokostpause, inden vi satte periodetiden ned til 5 kvarter for at sjællanderne kunne komme hjem. Alle runder blev med 180 sekunders max.

I de fleste klasser var vinderne så suveræne at sidste start var overflødig. Bedst illustreret i F1A, hvor Thomas efter 4 maxer stod over i 5. runde, men vandt alligevel. Han var ikke den eneste der var brugt, to dage med landingssted mellem 1 til 1,4 km ude i den højeste lyng er bare tungt. Lars havde skiftet model efter gevinsten i Danish Cup og kæmpede gevaldigt med reserverene. Kjeld fløj 4 minutter i 2. runde og brugte resten af dagen på at lede. Men han fandt den først dagen efter. Ruben fløj 9 minutter og 30 sekunder i 3. runde efter en fin start i de første runder, og så så vi ham først igen til afslutningen. Han fik på senderen lokaliseret modellen til et sumpområde, som var håbløst at søge i. Søren trimmede og fik faktisk bedre trim tider end de to konkurrencestarter, hvor modellen blev DT'et lige efter udløsning. Som Per påpegede Søren havde fordoblet sit resultat fra første til anden start, så når det fortsætter bliver han en seriøs konkurrent næste år. 

I Chuck var Ruben helt suveræn med sin dlg chucker, den kommer bare højt og flyver flot. Så de 3 runder han nåede var nok. Så hjalp det også at Kjeld kun nåede to runder med en traditionel chucker, tror jeg, inden han måtte afbryde. Hugo kom sent igang med en katapult chucker, men fik overhalet Kjeld. 

I Rookie fløj Ruben i første runde, hvor jeg tog tiden på 21 sekunder, som inkluderede 3 mellemlandinger, eller hvad det skal kaldes når rookien flyver direkte ned i jorden, og så kastes op i luften igen og så fortsætter flyvningen. Men så fik Ruben travlt med alle de andre klasser. Så startede Bente og fløj 38 og 31 sekunder. Eller fløj er måske så meget sagt, jeg vil nærmere karakterisere det som kastet rundt i vinden som et blad. I perioden med mest motorkraft hang den bare i propellen som en helikopter, inden den overgik til ukontrolleret flugt. Efter to bøvlede forsøg på at finde en rookie 250 meter fra startstedet syntes Bente resultatet rakte og indstillede flyvningen. 

En sjov tilføjelse til Rookie historien er at Bente også vandt DM-Indoor i Rookie med flyvninger på omkring 33 sekunder. Og at Rookie er håbløst overmotoriseret i startfasen.

Bjarne viste en mere elegant el-model frem, en E-20. Det ligner en motoriseret P-15 og den flyver også sådan. Det var mest for at teste noget nyt grej og lige få udnyttet hjemhenteren optimalt. Den fløj en enkelt flyvning på 65 sekunder.

I F1B fløj vi efter svensk forbillede F1B all. Det betyder at man kan flyve modellen efter reglerne fra tidspunktet den er tegnet også gummivægten. Karl Erik fløj sin fine Stark i blæsten, mens jeg fløj en JK fra 2000. Jeg så kun Karl Eriks ene start, som gav en fin flyvning, til den blev stoppet af DT, så hjemhentningen blev rimelig. Men det var en blæsende dag til den fine flyver. Jeg nåede 4 runder, men ingen flyvninger så overbevisende som Karl Eriks.

I F1S blev der som eneste klasse kæmpet til det sidste om mesterskabet. Og en kommunikationsfejl var lige ved at sende mesterskabet til Per, da Bjarne DT'ede sin model for tidligt i 5. runde. Men Pers model stallede ned i runden.

Vi afsluttede lidt før 5. runde officielt var slut, med udråbelse af danmarksmesterne, på betingelse af at der kunne redigeres i resultatet. Ruben kom fræsende tilbage, men ønskede ikke at flyve mere, han skulle bare have pakket ned inden vi andre var væk. Så resultatet står.

Vindere og resultater kan ses i linket til højre. 

Vi savner stadig en model efter weekenden. En på heden som vi ikke kunne finde, da der ikke var signal. Den fandt Kjeld selv om mandagen. Og en som fløj 10 minutter og landede i et sump område, hvor gennemsøgning er håbløst. 

Godt stegte efter en skøn weekend ser vi frem til næste weekend på Skjern.

Jeg skal beklage at jeg har svigtet min tjans som fotograf på denne dag. Men Bente har være behjælpelig. 

Iøvrigt er det fine dronebillede øverst taget af Kjeld til JHC 2017.

Resultat fra DM kan ses i linket

DM

DM vindere:

F1A  Thomas Otte

F1B  Thomas Røjgaard

F1S  Bjarne Jørgensen

Chuck  Ruben Sonne

E-20  Bjarne Jørgensen

Rookie  Bente Harndahl

Vinden til DM. Så er det vel svært at sige at det rigtigt blæste, selvom modellerne kom 1,2 km ud

Vinden til DM. Så er det vel svært at sige at det rigtigt blæste, selvom modellerne kom 1,2 km ud

Det er ikke let at følge en model bag en forhindring.

Det er ikke let at følge en model bag en forhindring.

Der kigges på instrumenter og føles

Der kigges på instrumenter og føles

Thomas Otte slipper

Thomas Otte slipper

Per starter sin F1S

Per starter sin F1S

Fred og ro på feltet mens der ventes

Fred og ro på feltet mens der ventes

Og så kom de afsted

Og så kom de afsted

Peter kaster så afgjort sin F1Q

Peter kaster så afgjort sin F1Q

Præmie overrækkelse Danish Cup

Præmie overrækkelse Danish Cup

Lunchbreak

Frokostpause